Friendsofmusic online

Η γιορτή των ψυχών

Έλληνες καλλιτέχνες
Γιώργος Καζαντζής

 

Γιώργος Καζαντζής
Δισκογραφία 
ελληνική μουσική
η μουσική online

μουσική online
Γιώργος Καζαντζής

Ο Γιώργος Καζαντζής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης όπου συνεχίζει να μένει και να εργάζεται. Η δημιουργική του ανησυχία εκφράζεται καταρχήν με τραγούδια ενώ αργότερα προχωρεί και στην σύνθεση ορχηστρικών κομματιών για μικρά και μεγάλα σύνολα ορχήστρας. Από το Μάρτιο του 1999 διατελεί καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς. Σπουδές: Κλασική κιθάρα, πιάνο, θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα, οργανολογία, ενορχήστρωση), δίπλα στο μαέστρο Θεόδωρο Μιμίκο. Από το 1995 έχει ιδρύσει και διατηρεί το studio «Polytropon» στην Καλαμαριά, το οποίο παίζει πλέον πρωτεύοντα ρόλο στα μουσικά δρώμενα. 


Προσωπική Δισκογραφία:

1986: "Ήτανε μια στιγμή" τραγούδι: Κώστας Πρατσινάκης
1989: "Ταξίδια με τον ίδιο χάρτη" τραγούδι: Κώστας Πρατσινάκης
1993: "Εποχές"
1994: "Πνοή του ανέμου" τραγούδι: Λιζέτα Καλημέρη, Δημήτρης Ζερβουδάκης
1996: "Του ταξιδιού τα κίβδηλα" τραγούδι Μιχάλης Παπαζήσης, συμμετέχει Λιζέτα Καλημέρη
1998: "Σορόκος"
1999: "Μπάρκο ψυχής" τραγούδι: Ανδρέας Καρακότας, Δήμητρα Γαλάνη
2001: "Serra" συμμετέχουν Dilek Kots, Μαρία Θωίδου
2003: "Ιφιγένεια εν Ταύροις" μια μουσική αφήγηση του μύθου
2004: "Του έρωτα και του ουρανού" τραγουδούν: Δ. Ζερβουδάκης, Λ. Καλημέρη, Dilek Kots, Ε. Τσαλιγοπούλου, Π. Θαλασσινός, Κ. Μακεδόνας, Β. Λέκκας, Ο. Περίδης. Π. Θεοχαρίδης.
2006: "Faux Bijoux" τραγουδούν: Βασίλης Λέκκας
2008: "Ίσαλος Γραμμή" τραγουδούν: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Χρήστος Θηβαίος, Φωτεινή Βαλεσιώτου, Μελίνα Κανά, Μιχάλης Παπαζήσης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Λιζέτα Καλημέρη, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σταύρος Σιόλας, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Κώστας Θωμαίδης, Γιώργος Μπαγιόκης.
2011: "Τα παιδιά της άλλης όχθης" τραγούδι: Φωτεινή Βελεσιώτου. Συμμετέχουν: Γιώργος Μπαγιώκης, Αλεξία Χρυσομάλλη. Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν οι Μάνος Ελευθερίου, Μανώλης Ρασούλης (απ’ τα τελευταία του), Θωμάς Κοροβίνης, Ελένη Φωτάκη, Μαρία Κοσσυφίδου, Γιάννη Τσατσόπουλος και Ειρήνη Νικολάου.
2014: "Μικρή Σουίτα - Η Κική Δημουλά διαβάζει, ο Γιώργος Καζαντζής συνθέτει". Ο Γιώργος Καζαντζής εξερεύνησε τα ποιήματα της Κικής Δημουλά και ανακάλυψε επτά ολοκληρωμένες συνθέσεις που αποτυπώνουν τις μουσικές δέκα έξι ποιημάτων της.
2014: "Η γελαστή γέφυρα" Παραμύθι- Βιβλίο CD.  Μουσική: Γιώργος Καζαντζής
Κείμενο-στίχοι τραγουδιών: Ναντίνα Κυριαζή. Τραγουδούν: Γιώργος Μπαγιώκης, Ναντίνα Κυριαζή. Μουσική: Γιώργος Καζαντζής
2015: "Πήτερ Παν" Παραμύθι- Βιβλίο CD. Μουσική Γιώργος Καζαντζής. Διασκευή- αφήγηση: Γιάννης Καλατζόπουλος. Τραγουδούν Ελένη Τσαλιγοπούλου, Σταμάτης Κραουνάκης, Απόστολος Ρίζος, Μίλτος Πασχαλίδης, Μελίνα Κανά, Ευτυχία Μητρίτσα, Γιώργος Ανδρέου, Ναντίνα Κυριαζή
2018: "Έρωτας ή τίποτα" Τραγούδι: Γιώργος Νταλάρας. Μουσική: Γιώργος Καζαντζής. Συμμετέχει η Φωτεινή Βελεσιώτου. Δεύτερες φωνές: Ελένη Τσαλιγοπούλου

Περισσότερα...

Faux Bijoux

Faux Bijoux

Περιεχόμενα CD

1. Στο ελαφονήσι
2.Σούγια
3. Σούγια φινάλε
4. Faux Bijoux η στιγμή
5. Faux Bijoux
6. Ιρτακίνα
7.Χαμένο είδωλο (Β. Λέκκας)
8. Χωρίς απάντηση
9. Το τέλος
10.Απάντηση
11. ...as ballad
12. Νανούρισμα της βροχής
13. Επιστροφή
14. Αναζήτηση

Του έρωτα και τ' ουρανού
Τραγουδούν: Δ. Ζερβουδάκης,
Π. Θαλασσινός, Π. Θεοχαρίδης,
Λ. Καλημέρη, Dilek Kots, Β. Λέκκας,
Κ. Μακεδόνας, Ο. Περίδης,
Ε. Τσαλιγοπούλου

Του έρωτα και τ' ουρανού


Περιεχόμενα CD

1. Το πέταγμα σου
2. Του έρωτα και τ' ουρανού
3. Ερωτικός χορός
4. Το μυστικό
5. Μόνοι σαν χαράζει
6. Το κάθε μου κειμήλιο
7. Κατάρτι κι ατμός
8. Καρδιά στα δύο
9.Έρωτας
10. Ήτανε αέρας
11. Στο παζάρι του έρωτα
12. Πνοή του ανέμου
13. Σαν καταιγίδα
14. Πρωτομαγιά
15. Φωτιά κι αρμύρα

Πνοή του Ανέμου
Ερμηνεύει η Λιζέτα Καλημέρη

Πνοή του ανέμου

Περιεχόμενα CD


1. Πνοή του ανέμου
2.Χρόνοι της απουσίας σου
3. Σεντόνια δίχτυα
(ερμηνεύει ο Δ. Ζερβουδάκης
4. Ερωτικός χορός
5. Φωτιά κι αρμύρα
6.Ότι, γεννιέται
7.Νύχτα της Χαλιμάς
8. Χώμα κι έρωτες
9.Κάρμα και ντάρμα
10. Έρωτα
11.Σαν καταιγίδα

Μουσικά videos στο Youtube

Λιζέτα Καλημέρη
"Ήτανε αέρας"

You tube video

Αλεξία Χρυσομάλλη
"Το πέταγμα σου"

You tube video

Δημήτρης Ζερβουδάκης
"Σεντόνια δίχτυα"

You tube video

Βασίλης Λέκκας
"Κατάρτι κι ατμός"

You tube video

"Faux bijoux"

You tube video

Αλεξία Χρυσομάλλη
"Σεντόνια δίχτυα"

You tube video

Λιζέτα Καλημέρη
"Πνοή του ανέμου live"

You tube video

Λιζέτα Καλημέρη
"Το μυστικό"

You tube video

"At elafonisi"

You tube video

Αλεξία Χρυσομάλλη
"Χειμωνανθός"

You tube video

"As ballad"

You tube video

Λιζέτα Καλημέρη
"Με τους περαστικούς"

You tube video

Γιώργος Μπαγιώκης
"Μαρμαρυγή"

You tube video

Δ. Ζερβουδάκης
"Το πέταγμα σου"

You tube video

Λιζέτα Καλημέρη
"Πνοή του ανέμου"

You tube video

Ορφέας Περίδης
"Χρόνοι της απουσίας σου"

You tube video

Λιζέτα Καλημέρη
"Του έρωτα και τ' ουρανού"

You tube video

Περισσότερα videos
στο youtube... 

You tube videos...



© 2006-2020 Friends of music