Friendsofmusic online

Η γιορτή των ψυχών

Έλληνες καλλιτέχνες
Λουδοβίκος των Ανωγείων

 

Λουδοβίκος
των Ανωγείων
Δισκογραφία 
ελληνική μουσική
η μουσική online

μουσική online
Λουδοβίκος των Ανωγείων


Γιώργος Δραμουντάνης

(γεν. 1951): "Γεννήθηκα στην Κρήτη, σε ένα χωριό του Ψηλορείτη, τα Ανώγεια! Το χειμώνα τον θυμάμαι λευκό. Θάλασσα είδα πρώτη φορά στα 11 μου χρόνια. Από τότε που θυμούμαι τον εαυτό μου, ήθελα να κάνω ζωγραφική και άρχισε με το πιο κατάλληλο τρόπο: σπουδάζοντας στην ΑΣΣΟΕ, οικονομικά. Εφτασα μεν στο πτυχίο, μα δεν με καταδέχτηκε ποτέ. Το 1979 γνωρίζομαι με το Μάνο Χατζιδάκι στα Ανώγεια, τα οποία είχε επιλέξει για τις Μουσικές Γιορτές, που για σειρά ετών οργάνωνε. Με ακούει να τραγουδώ ένα βράδυ με το μαντολίνο και τους φίλους μου και την άλλη μέρα δίνει το τηλέφωνό του με το "Χατζιδάκις", γραμμένο με δύο "γιώτα". Τον ρώτησα γιατί, και μου είπε πως τα "ήτα" τον παχαίνουν! Εκείνος, με έμαθε πώς να κάνω ζωγραφική γράφοντας τραγούδια από τότε μέχρι σήμερα!"

"Φωνές και αισθητικές οικείες. Που σε ταξιδεύουν σε τόπους γεμάτους μνήμες και σε ανθρώπους που σίγουρα έχεις γνωρίσει και αγαπήσει. Ακούγοντας τις είναι σαν βρίσκεσαι κάτω από ένα δέντρο και να αφουγκράζεσαι, ή σαν να περπατάς και να ρεμβάζεις. Ο κόσμος γίνεται πάλι μελωδικός. Δεν είναι ψυχρός, δεν είναι ξένος, δεν είναι γυμνός. Να τι σημαίνει καλλιτέχνης λοιπόν. Να ντύνει με χρώμα και με ουσία την ζωή σου. Να σου λέει ιστορίες με νόημα. Και όχι απλά να παίζει μια μουσική". 

(Γραμμένο για τον Λουδοβίκο των Ανωγειων από μια ακροάτρια του - www.friendsofmusic.online)

Προσωπική Δισκογραφία

- Μοιρολόγια (Σείριος-ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ, 1985)
- Ο Έρωτας στην Κρήτη είναι μελαγχολικός (Σείριος-ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ, 1988)
- Ο Χαΐνης (Σείριος-ΜΒΙ, 1990)
Το Μεϊντάνι (Σείριος-Μύλος, 1993)
Χαρματούσα (Μύλος, 1995)
- Η Πύλη της άμμου (Μύλος, 1997)
- Το Όχι αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά του Ναι
(Λύρα, 1999)
The Colours of love (Network, 1999)
- Τέσσερις δρόμοι για τον Ερωτόκριτο (Συμμετοχή - Λύρα, 2001)
- Άνοιξα μανταρίνι και σε θυμήθηκα (Λύρα, 2001)
- Η Γιορτή των Ανέμων (Λύρα, 2003)
- Μπιτ Παζάρ (Συμμετοχή - Λύρα, 2004)
- Η Τέχνη Του Γέλιου Με Αγνά Υλικά (Μετρό, 2004)
- Γκρεμό δεν έχουν τα πουλιά, (Λύρα, 2006)
- Ποια πάθη από τον Έρωντα (Λύρα, 2008)
- Το τελευταίο τραγούδι (Λύρα, 2008)
- Το Βλέμμα Θέλει Δύο Μι (Music Links Knowledge, 2014)
 ‎– Greece: Milestones of Traditional Music (συμμετοχή, 2016)

Στους δίσκους συμμετέχουν πολλοί και αξιόλογοι καλλιτέχνες όπως οι: Νένα Βενετσάνου, Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Παπάζογλου, Αργύρης Μπακιρτζής, Όλια Λαζαρίδου, Σωκράτης Μάλαμας, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Μανώλης Λιδάκης, Καλλιόπη Βέττα, Κατερίνα Σιάπαντα, Γιώτα Δρακιά, Μαριώ.

Λουδοβίκος των Ανωγείων
"Ποια πάθη
από τον έρωντα"

Ποια πάθη απο τον έρωντα

Περιεχόμενα CD

1. Αν είναι και έρωντας σε θέλει
2. Η μέλισσα και ο άγγελος
3. Ποια πάθη από τον έρωντα
4. Η αμυγδαλιά
5. Το όνειρο της Ερωφίλης
6. Τα θαύματα του Έρωντα
7. Το μυστικό
8. Κι ήντα δεν κάνει ο έρωντας
9. Ο όρκος της Αρετούσας
10. Γέφυρα (οργανικό)
11. Εσύ 'σαι αέρας δυνατός
12. Σε δέντρι, σε λιβάδεια
13. Γεια και χαρά σ' αφήνω
14. Η καθαρένια βρύση
15. Για κείνη που ρωτάς
16. Η συνωμοσία των ρόδων
(οργανικό)

Περιεχόμενα 2ου
CD

10 ορχηστρικές παραλλαγές
σε τραγούδια του Λουδοβίκου
1. Σαλώμη
2. Η γιορτή των ανέμων
3. Το ρόδο της ερήμου
4. Στου Μπαρμπαρίγο την αυλή
5. Ποιο το χρώμα της αγάπης
6. Μάνα
7. Το πορτρέτο μιας νεράιδας
8. Δάκρυ
9. L' albero e il vento
Το δέντρο κι ο άνεμος

Λουδοβίκος των Ανωγείων
"Το τελευταίο
τραγούδι"

Το τελευταίο τραγούδι


Περιεχόμενα CD

1. Πρόλογος
2.Ο ναύτης
3. Πέτρινο το λιβάνι μου
4. Το ρόδο
5. Άκουσα την καμπάνα
6. Η Ακριβούλα
7. Γκρεγκρέζο
8. Μάνα
9. Ο Μανώλης
10. Ριρίκα
11. Η βοσκοπούλα
12. Μπαρμπαρήγος
13. Ερμιόνη

Λουδοβίκος των Ανωγείων
Γιώργος Κουμεντάκης
Νίκος Ξυδάκης
Ψαραντώνης
"Τέσσερις δρόμοι
για τον Ερωτόκριτο"

4 δρόμοι για τον Ερωτόκριτο

Περιεχόμενα CD

Συμμετέχουν:
Αλκίνοος Ιωαννίδης,
Λιζέτα Καλημέρη,
Νίκη Ξυλούρη
1. Οργανικό
2. Μια κάποια λίγη πεθυμιά
(Λουδοβίκος)
3. Ο χορός του τυφλού
(Ορχηστρικό)
4. Γροικήσετε των έρωντα
(Λουδοβίκος)
5. Όσο στερεύγομαι
(Λιζέτα Καλημέρη)
6. Ήντα δεν κάνει ο έρωντας
(Λουδοβίκος, β' φωνή: Σοφία Μαυρογενίδου)
7. Ο όρκος της Αρετής
(Λιζέτα Καλημέρη)
8. Πλια παρά που το χιόνι
(Λουδοβίκος, Νίκος Ξυδάκης,
αφήγηση: Νίκος Ξυδάκης,
Τραγούδι: Αλκίνοος Ιωαννίδης
9. Αφεβτόπουλος της Μυτιλήνης
10.Αφέντης της Μοθώνης
11. Αφέντης της Μακεδονίας
12. Αφέντης της Κορώνης
13. Αφέντης της Σκλαβουνιάς-
Ρηγόπουλο της Κύπρου
14. Ερωτόκριτος - Κρητικός
(Ψαραντώνης)
15. Χαρίδημος (Ψαραντώνης)
16. Το δαχτυλίδι (Ψαραντώνης, Νίκη Ξυλούρη
17. Ο αέρας (Ψαραντώνης,
Γιώργος Κουμεντάκης)
18. Μύγα
19. Λιβελλούλα
20. Σαμιαμίδι

Λουδοβίκος των Ανωγείων
"Άνοιξα μανταρίνι
και σε θυμήθηκα"

Άνοιξα μανταρίνι και σε θυμήθηκα


Περιεχόμενα CD

1. Ο θρήνος της Ερμιόνης
(Όλια Λαζαρίδου,
Μαριάννα Πολυχρονίδη,
Λουδοβίκος των Ανωγείων
2. Πορτραίτο μιας νεράιδας
(Αφήγηση: Λουδοβίκος των Ανωγείων,
Φωνητικά: Μαριαστέλλα Τζανουδάκη,
Μαριάννα Πολυχρονίδη)
3. Ιέρεια (Μαριάννα Πολυχρονίδη)
4. Φραγκοκάστελο
(Λουδοβίκος των Ανωγείων)
5. Άσπρο κρίνο (Λουδοβίκος
των Ανωγείων)
6. Διαρκής χωρισμός
(Λουδοβίκος των Ανωγείων)
7. Άνοιξα μανταρίνι και σε θυμήθηκα
(Λουδοβίκος των Ανωγείων)
8. Η καλαμιά και ο άνεμος
(Αφήγηση Διονύσης Σαββόπουλος)
9. Ο έρωτας μιλάει
(Μαριαστέλλα Τζανουδάκη)
10. Ο ερωτευμένος φούρναρης
(Αργύρης Μπακιρτζής
11. Αλφαβήτα
(Λουδοβίκος των Ανωγείων)
12. Η άφωνη στάχτη
(Λουδοβίκος των Ανωγείων)
13. Του λιμανιού ο γιος
(Λουδοβίκος των Ανωγείων
14. Νανούρισμα (Σοφία Βασιλαράκη)
15. Κυμματούνται μου τα σπλάχνα
(Αργύρης Μπακιρτζής,
Λουδοβίκος των Ανωγείων)

Μουσικά videos στο Youtube

Νένα Βενετσάνου
"Κουρασμένη νεράιδα"

You tube video

Λουδοβίκος των Ανωγείων
"Ήντα Δεν Κάνει Ο Έρωτας"

You tube video

Μαριάννα Πολυχρονίδη
"Η αγάπη μόνο μπορεί"

You tube video

Καλλιόπη Βέτα
"Το ρόδι"

You tube video

Λουδοβίκος των Ανωγείων
"Φραγκοκάστελο"

You tube video

Λιζέτα Καλημέρη
"Όσο στερεύγομαι"

You tube video

Λουδοβίκος των Ανωγείων
"Το όνειρο της Ερωφίλης"

You tube video

Λουδοβίκος των Ανωγείων
"Το ρόδο"

You tube video

Λουδοβίκος των Ανωγείων,
"Ακριβούλα"

You tube video

Καλλιόπη Βέττα
"Ίκαρος"

You tube video

Λουδοβίκος των Ανωγείων
"Το ξύλινο παλτό"

You tube video

Λουδοβίκος των Ανωγείων
"Ο μικρός αλήτης"

You tube video

Καλλιόπη Βέτα
"Ισμήνη"

You tube video

Λουδοβίκος των Ανωγείων
"Το νήμα των καιρών"

You tube video

Περισσότερα videos
στο youtube... 

You tube videos...



© 2006-2020 Friends of music